Utolsó kommentek

  • manuva: Nekem ez a kedvencem: Diana Christensen: Hi. I'm Diana Christensen, a racist lackey of the imperi... (2012.03.22. 10:20) ATFM 67.
  • hesgotcancer: A tipped jó :) Ne is mondd a frissülést, ha belegondolok, hogy eredetileg hetente egy filmről aka... (2011.04.30. 19:49) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: Hadd tippeljek: gocsa. (2011.04.30. 16:47) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: És itt melyik vagy te, gocsa vagy DNS? Egyébként én rendszeresen látogatlak, de elég ritkán frissü... (2011.04.30. 15:51) Szégyentelen önreklámozás
  • scal: erről a filmről is írtam, de inkább zanzásan: www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=01&entry=... (2010.10.31. 23:26) ATFM 23.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

ATFM 58.

2010.04.25. 14:00 | hesgotcancer | Szólj hozzá!

Címkék: 58

Ging chat goo si (1985)
 
Rendőrsztori
 
HK, 101 perc
Rendező: Jackie Chan
Szereplők: Jackie Chan, Brigitte Lin, Maggie Cheung, Kwok-Hung Lam, Bill Tung, Yuen Chor
 

 

 "- You'll have to help me with that report. - Pardon? - Let's write it together. - I didn't see anything."
 
A Rendőrsztori Jackie Chan egyik leglátványosabb, legizgalmasabb és legjobban megkoreografált akciójeleneteket tartalmazó filmje. A burleszk-szerű, halált megvető kaszkadőrmutatványokat ekkorra már munkái védjegyévé tevő és Ázsiában óriási népszerűségnek örvendő hongkongi akciósztárnak nem ez volt az első (és semmiképpen nem is az utolsó) próbálkozása az amerikai filmpiacra való betörésre, de ugyanilyen jó, az elejétől a végéig őrületesen szórakoztató filmet már nem sikerült többet készítenie.
 
Chan Ka-kui (Jackie Chan) felügyelő egy csapásra valódi hőssé változik, mikor egy sikeres hadművelet eredményeként sikerül Chu Tao-t (Yuen Chor), a nagyhatalmú drogbárót elkapnia. Chu titkárnője, Selina (Brigitte Lin) lesz a koronatanú a bűnvádi eljárás során, ezért Chan-nek az élete árán is védelmeznie kell a nőt. A bírósági tárgyalás napján azonban Selinának nyoma vész, így Chu szabadon távozhat. Chan-t lefokozzák, ráadásul a gengszterfőnök is bosszút esküszik rajta; ártatlanul egy gyilkossági ügybe keveredik. A kelepcébe csalt rendőrnek tisztáznia kell magát, és egyúttal le kell számolnia a bűnszervezettel.
 
A Rendőrsztoriban minden van, ami egy popcornmozihoz szükséges: hangos robbanások, ámulatbaejtő üldözések, minden határon túlmenő rombolás, lövöldözés, bunyó, humor, romantika, szimpatikus főhős, szerethető mellékszereplők és kemény, velejéig romlott ellenfelek. A recept tökéletes, Chan (aki egyszerre főszereplő, író, rendező, sőt még s főcímdalt is ő énekelte fel) pedig mesteri érzékkel játszik a nézőivel, hol megnevettet, hol megríkat, hol pedig a magasba emeli az adrenalinszintünket.
  
Feledhetetlen pillanat: Chan életveszélyes mutatványa a bevásárlóközpontban: egy égősorokkal teli, több emelet magas póznán csúszik le, aminek eredményeként másodfokú égési sérüléseket szenvedett, és majdnem egy életre lebénult.
 

IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://hesgotcancer.blog.hu/api/trackback/id/tr601947873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása