Utolsó kommentek

  • manuva: Nekem ez a kedvencem: Diana Christensen: Hi. I'm Diana Christensen, a racist lackey of the imperi... (2012.03.22. 10:20) ATFM 67.
  • hesgotcancer: A tipped jó :) Ne is mondd a frissülést, ha belegondolok, hogy eredetileg hetente egy filmről aka... (2011.04.30. 19:49) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: Hadd tippeljek: gocsa. (2011.04.30. 16:47) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: És itt melyik vagy te, gocsa vagy DNS? Egyébként én rendszeresen látogatlak, de elég ritkán frissü... (2011.04.30. 15:51) Szégyentelen önreklámozás
  • scal: erről a filmről is írtam, de inkább zanzásan: www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=01&entry=... (2010.10.31. 23:26) ATFM 23.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

The Ultimate Movie Geek's List

Nincs ötleted, milyen filmet kölcsönözz ki, vagy tölts le? Ezek a filmek azok, amelyeket bűn kihagynod - szerintem.

feed & twitter

ATFM 15.

2007.10.13. 13:53 | hesgotcancer | 2 komment

Címkék: 15

Fight Club (1999)

Harcosok klubja
 
USA, 139 perc
Rendező: David Fincher
Szereplők: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto
 

"Self improvement is masturbation. Now self destruction..."
 
"Nem a munkád vagy. És nem is a bankbetéted. Nem a kocsid vagy. És nem a tárcád tartalma. Nem egy menő ruha vagy. Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világban." A Harcosok klubja nyugtalanító szemléletével, impozáns történetével, erőteljes, haragos társadalmi bírálatával egyfajta 90-es évekbeli, vagy akár új évezredbeli Mechanikus narancsként fogható fel.

A film Chuck Palahniuk azonos című kultregényének briliáns adaptációja David Fincher rendezésében – aki az Alien kissé félresikeredett 3. részével még nem, de aztán a zseniális Hetedikkel már bebizonyította tehetségét. Edward Norton játssza a főszereplőt és egyben narrátort, Jacket. Jack egy álmatlanságtól szenvedő yuppie, egy szürke irodapatkány, aki pusztán szórakozásból vesz részt naponta mindenféle csoportterápiákon. Egy ilyen terápián ismerkedik meg Marlával (Helena Bonham Carter), akibe rögtön beleszeret – bár erről csak hosszú idő múlva vesz saját maga is tudomást –, majd összebarátkozik Tylerrel (Brad Pitt), ami fenekestül felforgatja eddigi életét. Ő és Tyler pitiáner utcai verekedő klubot nyitnak, ami hamarosan rengeteg embert vonz: valami új kerül életükbe, valami, amit máshol nem kaphatnak meg a hétköznapokban, és ez egyhamar komoly terrorista alakulatokká formálja a klubokat.
 
Ennek a csodálatosan mocskos filmnek a magját 3 igazán nagy színészi alakítás alkotja. Pitt lenyűgöző a sajátosan öltözködő, enyhén fasiszta világnézeteket valló, ám mégis intelligens és vonzó bajkeverő, Tyler Durden szerepében - újabb kitörési kísérlet a szépfiú-imázsból. Ed Norton mondhatni a tőle megszokott profizmust nyújtja, karaktere az X generáció konszumerizmusának és szinte már életstílussá váló neurózisának epitoméja/karikatúrája - ahogy tetszik. Helena Bonham Carter pedig mintha csak most lépett volna ki a Beetlejuice-ból, teljes mértékben felvillanyozó ahogyan az életunt, láncdohányos Marlát életre kelti.
 
Bámulatos felvételeivel és különleges effektusaival, valamint stílusos rendezésével a Harcosok klubja egyedülálló film, amely mindvégig rakétasebességgel száguld a katarzisszerű végkifejlet felé. Kötelező mű mindenki számára.
 
Feledhetetlen pillanat: Nortont ki akarja rúgni a főnöke, mire ő saját magát veri péppé: egyszerre agresszív és roppantmód eszes – de látni kell, hogy érthető legyen.
 

IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://hesgotcancer.blog.hu/api/trackback/id/tr93195168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2009.09.26. 19:28:06

Világ legjobb filmje :D Szerintem még Norton gollamos stílusa is felejthetetlen volt :D (csak a végén)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2010.10.31. 02:37:32

jéé, sikerült kiválasztani headernek ugyanazt a fotót
én most nyáron írtam erről a filmről egy kimerítő ismertetőt, ha ráérsz és érdekel itt elolvashatod

www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=07&entry=entry100710-232043
süti beállítások módosítása