Utolsó kommentek

  • manuva: Nekem ez a kedvencem: Diana Christensen: Hi. I'm Diana Christensen, a racist lackey of the imperi... (2012.03.22. 10:20) ATFM 67.
  • hesgotcancer: A tipped jó :) Ne is mondd a frissülést, ha belegondolok, hogy eredetileg hetente egy filmről aka... (2011.04.30. 19:49) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: Hadd tippeljek: gocsa. (2011.04.30. 16:47) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: És itt melyik vagy te, gocsa vagy DNS? Egyébként én rendszeresen látogatlak, de elég ritkán frissü... (2011.04.30. 15:51) Szégyentelen önreklámozás
  • scal: erről a filmről is írtam, de inkább zanzásan: www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=01&entry=... (2010.10.31. 23:26) ATFM 23.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

ATFM 66.

2011.01.22. 15:00 | hesgotcancer | Szólj hozzá!

Címkék: 66

Back to the Future (1985)
 
Vissza a jövőbe
 
USA, 116 perc
Rendező: Robert Zemeckis
Szereplők: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, Claudia Wells
  

 

 "- Doc, we better back up. We don't have enough road to get up to 88. - Roads? Where we're going, we don't need roads."
  
A Vissza a jövőbe nem csak a 80-as évek legnagyszerűbb tinifilmje, de tökéletes kalandfilm, bravúros komédia és lehengerlő ötletességű sci-fi is. A különleges effektusai parádésak, Robert Zemeckis pörgős és melegszívű rendezése pedig remekül kiegészíti a rendkívül szellemes, sziporkázó ötletekről roskadozó forgatókönyvet.
  
A főszerepben az ekkor a Családi kötelékek című sorozatnak köszönhetően már nagy népszerűségnek örvendő, de sztár státuszt igazán csak ezután magáénak mondható Michael J. Fox látható, aki Marty McFly-t, az egyszeri hétköznapi tinédzsert alakítja. Marty apja, George (Crispin Glover) javíthatatlan balfék, míg az egyik legjobb barátja a város különc feltalálója, Emmett Brown (Christopher Lloyd). A doki éppen legújabb áttörését prezentálja (ami nem más mint egy DeLorean sportautóba szerelt időgép), mikor a fiú élete egyik csapásról a másikra fenekestül felfordul. Egy szerencsétlen baleset folytán Marty visszarepül az időben 1955-be, ahol sikerül a szülei első találkozásába véletlenül belekotnyeleskednie. Most nem elég, hogy haza kell jutnia saját idejébe, 1985-be, de még a megbolygatott múltat is helyre kell tennie, különben talán soha meg sem születik. Szerencsére Brown doki fiatalabb énje segítségére van mindebben.
    
Csordultig tele emlékezetes jelenetekkel, a Vissza a jövőbe majdnem kétórás játékideje alatt csak nagyon ritkán, és akkor is szinte alig vesz vissza nyaktörő tempójából. Az első percektől kezdve az utolsó képsorokig beleszögez fotelünkbe, karaktereit kivétel nélkül lehetetlen nem szeretni, Fox lendületes, időnként botladozó de összességében talpraesett lázadó tini karaktere és Lloyd őrülten zseniális (vagy zseniálisan őrült?) tudósa tökéletes párost formálnak, Glover és Thompson pedig középkorú felnőttekként és 50-es évekbeli tizenévesekként egyaránt remekelnek.  
      
Feledhetetlen pillanat: A DeLorean először gyorsul fel 88 mérföld per órára.
 

IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://hesgotcancer.blog.hu/api/trackback/id/tr282484986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása