Utolsó kommentek

  • manuva: Nekem ez a kedvencem: Diana Christensen: Hi. I'm Diana Christensen, a racist lackey of the imperi... (2012.03.22. 10:20) ATFM 67.
  • hesgotcancer: A tipped jó :) Ne is mondd a frissülést, ha belegondolok, hogy eredetileg hetente egy filmről aka... (2011.04.30. 19:49) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: Hadd tippeljek: gocsa. (2011.04.30. 16:47) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: És itt melyik vagy te, gocsa vagy DNS? Egyébként én rendszeresen látogatlak, de elég ritkán frissü... (2011.04.30. 15:51) Szégyentelen önreklámozás
  • scal: erről a filmről is írtam, de inkább zanzásan: www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=01&entry=... (2010.10.31. 23:26) ATFM 23.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

ATFM 63.

2010.08.20. 00:28 | hesgotcancer | Szólj hozzá!

Címkék: 63

It's a Mad Mad Mad Mad World (1963)
 
Bolond, bolond világ
 
USA, 182 perc
Rendező: Stanley Kramer
Szereplők: Spencer Tracy, Milton Berle, Sid Caesar, Buddy Hackett, Ethel Merman, Mickey Rooney, Dick Shawn, Phil Silvers, Terry-Thomas, Jonathan Winters, Edie Adams, Dorothy Provine
 

 

 "I'll wager you anything you like that if American women stopped wearing brassieres, your whole national economy would collapse overnight."
 
Az 1960-as évek nehéz időszak volt a filmstúdiók számára: a televízió bámulatos térhódításának következményeként egyre inkább visszaszorult a mozifilmek iránti érdeklődés. A TV otthon tartotta az embereket, ezért minden lehetséges trükköt bevetettek, hogy a nézőket visszacsalogassák a filmszínházakba. Eljött a monstre produkciók korszaka: monstre westernek, monstre szandálos filmek, és ha hisszük, ha nem, monstre komédiák. Stanley Kramer (A megbilincseltek, Ítélet Nürnbergben) Bolond, bolond világ című alkotása felvonultatja majdhogynem az összes még élő hollywoodi komikus színészt, a némafilm korszakától kezdődően egészen '63-ig (Buster Keaton, Jerry Lewis és a Three Stooges is tiszteletét teszi). Mindemellett a tiszavirág életű ultraszéles Cinerama formátumban vetítették, ami csak hozzáadott a film példátlan eseményszerűségéhez.
 
A Bolond, bolond világ alapvetően egy magát óriási méretűvé kinövő és irányíthatatlanná váló kincsvadászat története, amelyet egy különös autóbaleset indít el. A haldokló gazfickó, Smiler Grogan (Jimmy Durante) utolsó lélegzetével elárulja az odasiető, segíteni akaró bagázsnak (akik összesen nyolcan vannak és öt járművet töltenek meg, köztük Mickey Rooney, Buddy Hackett, Sid Caesar és Jonathan Winters), hogy elrejtett 350 ezer dollárnyi készpénzt a mexikói határhoz közel, egy nagy "W" alatt. A hajsza szinte azonnal kezdetét veszi, miután az egyezkedés sehogy sem működik a több mint fél tucat pénzéhes turista között. A csapat később még kiegészül néhány teljesen bolond, de annál merészebb résztvevővel, és a közel háromórás hullámvasútút egy nagyszerűen megkoreografált és őrületesen vicces fináléban csúcsosodik ki.
   
Feledhetetlen pillanat: Jonathan Winters egymaga a földdel tesz egyenlővé egy benzinkutat/autoszervizt.
 

IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://hesgotcancer.blog.hu/api/trackback/id/tr12208469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása