Utolsó kommentek

  • manuva: Nekem ez a kedvencem: Diana Christensen: Hi. I'm Diana Christensen, a racist lackey of the imperi... (2012.03.22. 10:20) ATFM 67.
  • hesgotcancer: A tipped jó :) Ne is mondd a frissülést, ha belegondolok, hogy eredetileg hetente egy filmről aka... (2011.04.30. 19:49) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: Hadd tippeljek: gocsa. (2011.04.30. 16:47) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: És itt melyik vagy te, gocsa vagy DNS? Egyébként én rendszeresen látogatlak, de elég ritkán frissü... (2011.04.30. 15:51) Szégyentelen önreklámozás
  • scal: erről a filmről is írtam, de inkább zanzásan: www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=01&entry=... (2010.10.31. 23:26) ATFM 23.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

The Ultimate Movie Geek's List

Nincs ötleted, milyen filmet kölcsönözz ki, vagy tölts le? Ezek a filmek azok, amelyeket bűn kihagynod - szerintem.

feed & twitter

ATFM 56.

2010.03.19. 00:15 | hesgotcancer | Szólj hozzá!

Címkék: 56

Who Framed Roger Rabbit (1988)
 
Roger nyúl a pácban
 
USA, 104 perc
Rendező: Robert Zemeckis
Szereplők: Bob Hoskins, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy, Charles Fleischer, Kathleen Turner
 

 

 "I'm not bad. I'm just drawn that way."
 
Igaz, hogy a Roger nyúl a pácban nem volt úttörő abból a szempontból, hogy már korábban is láthattunk együtt szerepelni élő és animált szereplőket a vásznon (például Gene Kelly-t táncolni Tommal a Horgonyt fel!-ben), de egészen egyedi megközelítésének, sokoldalú humorának és bámulatosan nagyszabású látványvilágának köszönhetően teljesen újszerű élményt tudott nyújtani.
 
Eddie Valiant (Bob Hoskins), a zsémbes, végtelenül cinikus, és iszákos magánnyomozó megbízást kap R.K. Maroon stúdiófőnöktől (Alan Tilvern), hogy tartsa szemmel Jessica Rabbit-et (hangja: Kathleen Turner), aki történetesen a Maroon Cartoons legnagyobb sztárjának, Rogernek (hangja: Charles Fleischer) a felesége. Az ügy nem tűnik tisztának, ráadásul az érintettek "firkák", vagyis rajzolt figurák, akiket Valiant szívből gyűlöl, mióta egyikük végzett a testvérével, ő azonban ennek ellenére elvállalja a munkát. A nyomozás eredményeként kiderül, hogy Jessica megcsalja férjét Marvin Acme-vel (Stubby Kaye), akit nem sokkal később holtan találnak meg - az elsőszámú gyanúsított pedig természetesen az összetört szívű férj, Roger. Az ártatlanságát bizonyítani képtelen, csúnyán felültetett nyúl ki máshoz, mint Valiant-hoz fordul segítségért.
 
A Gary K. Wolf szatirikus detektívregényéből Jeffrey Price és Peter S. Seaman által adaptált forgatókönyv egy sötét film noir képi és nyelvi világát ötvözi a Tex Avery-korabeli Warner rajzfilmek koreografált kaotikusságával. A poénok okos egyvelegét képezik a gyerekeknek szóló burleszknek, illetve a felnőtteknek szánt bújtatott társadalomkritikának, szóvirágoknak és iróniának. Zemeckis filmje minden szempontból - legyen az technikai, szerkezeti vagy rendezési - megállja ma is a helyét.
  
Feledhetetlen pillanat: Hoskins magánszáma, amivel a halálba küldi a nevetést abbahagyni képtelen menyéteket.
 

IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://hesgotcancer.blog.hu/api/trackback/id/tr631841663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása