Utolsó kommentek

  • manuva: Nekem ez a kedvencem: Diana Christensen: Hi. I'm Diana Christensen, a racist lackey of the imperi... (2012.03.22. 10:20) ATFM 67.
  • hesgotcancer: A tipped jó :) Ne is mondd a frissülést, ha belegondolok, hogy eredetileg hetente egy filmről aka... (2011.04.30. 19:49) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: Hadd tippeljek: gocsa. (2011.04.30. 16:47) Szégyentelen önreklámozás
  • manuva: És itt melyik vagy te, gocsa vagy DNS? Egyébként én rendszeresen látogatlak, de elég ritkán frissü... (2011.04.30. 15:51) Szégyentelen önreklámozás
  • scal: erről a filmről is írtam, de inkább zanzásan: www.fatumteam.com/blog/comments.php?y=10&m=01&entry=... (2010.10.31. 23:26) ATFM 23.
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

The Ultimate Movie Geek's List

Nincs ötleted, milyen filmet kölcsönözz ki, vagy tölts le? Ezek a filmek azok, amelyeket bűn kihagynod - szerintem.

feed & twitter

ATFM 55.

2010.02.10. 19:58 | hesgotcancer | 1 komment

Címkék: 55

Groundhog Day (1993)
 
Idétlen időkig
 
USA, 101 perc
Rendező: Harold Ramis
Szereplők: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky, Brian Doyle-Murray, Marita Geraghty
 

 

 "- What did you do today? - Oh, same-old same-old."
 
Az Idétlen időkig főszereplője, Phil Connors (Bill Murray), egy egomániás, szarkasztikus, megkeseredett tévés időjós, akinek akarata ellenére közvetítenie kell a Pennsylvania-i Punxsutawney-ban évente tartott jeles eseményről, a Mormota-napról. A producere, Rita (Andie MacDowell) a férfi szöges ellentéte, optimista, derűlátó, és élvezi a munkáját. A stáb már úton van hazafelé, mikor egy hóvihar útjukba áll, ezért kénytelenek még egy éjszakát az unalmas kisvárosban tölteni. Phil másnap arra ébred, hogy megint Mormota-nap van, és a tegnapi események ugyanúgy megismétlődnek, de rajta kívül senki nincs ennek tudatában.
 
Ez újra és újra bekövetkezik minden egyes reggel, Phil pedig az érzelmek egész széles skáláján végigmegy: összezavarodott, majd dühös lesz és gyanakvó, aztán öngyilkossággal próbálkozik, hogy kijusson az ördögi körből, mikor ez sem válik be a hedonizmus felé fordul, végül pedig elhatározza, hogy tudatosan meg fogja változtatni életét és sorsát, még ha igazi jövője nincs is, mert minden napja ugyanaz. Új ember lesz, elkezd új dolgokat tanulni, és átformálni magát olyanná, amilyennek Rita az ideális férfit elképzeli. Végül igaz szerelemre talál, és az "átok" is megtörik, és új napra ébredhet.
 
Harold Ramis filmje a felszínen talán nem tűnhet többnek egy könnyed kis romantikus komédiánál, ám mégis képes volt maradandó lenyomatot hagyni a populáris kultúrában. Brilliáns, intelligens és érzelmes forgatókönyve, frappáns, remekül felépített csattanói, a tökéletes ritmusú rendezés és a főszereplők hibátlanul eltalált alakításai teszik ezt a valaha készült egyik legjobb vígjátékká. Az Idétlen időkig minden egyes nézéssel csak jobb és jobb lesz. Ennek ékes bizonyítéka, hogy 2006-ban az amerikai Nemzeti Filmtár (National Film Registry) beválasztotta az archívumában megőrzésre érdemes alkotások közé.
  
Feledhetetlen pillanat: Phil a bárban igyekszik napról napra többet megtudni Ritáról - például, hogy mi a kedvenc itala, vagy hogy mire szokott inni.
 

IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://hesgotcancer.blog.hu/api/trackback/id/tr471703832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2010.03.04. 23:12:36

Hát ezt köszönöm szépen. Fantasztikus film volt, és magamtól valószínűleg jóval később akadtam volna rá :)
süti beállítások módosítása